Salkama Prosedürü

Kordon kanı, doğum gerçekleşip bebek annenin vücudundan ayrıldıktan ve göbek kordonu kesildikten sonra toplanır, bu nedenle kordon kanı toplama işlemi hem anne hem de bebek için kesinlikle güvenli ve ağrısızdır. Toplama işlemi sırasında plesenta ve kordonun ne bebek, ne de anne ile ilişkisi kalmamıştır. Kordon kanı miktarı, plasentanın boyutuna ve göbek kordonunun kalınlığına göre değişmektedir. Türkiye için ortalama 70 mL kadardır. Kordon kanının her damlası kök hücreler açısından zengindir, bu nedenle doktorlar mümkün olduğu kadar çok kordon kanı toplamaya çalışmalıdır.

Adım 1: Kes ve Sterilize Et
Bebek doğduktan sonra göbek kordonu kesilir iğnenin gireceği kısım dikkatlice sterile edilir.

Adım 2: Kordon Kanı Toplama
Kite bağlı iğne kordon bağının alt ucuna batırılır, Yerçekimi etkisinden faydalanılarak torbanın dolması sağlanır. Göbek kordonu iyice soluk görünene kadar plasenta ve göbek kordonundaki tüm toplama torbasına doğru sıkılır. Pıhtılaşmayı önlemek için hızlı bir şekilde (5-10 dakikada) işlem tamamlanır.

Adım 3: Toplama Torbası Sızdırmazlık
Toplandıktan sonra, kordon kanında herhangi bir sızıntı veya kirlenmeyi önlemek için torba 5 cm uzağından klipslenerek mühürlenir.

Adım 4: Babylife’ı Arayın
Toplama tamamlandığında, torba teslim edilen kitin izolasyonlu kutusuna yerleştirilir ve oda sıcaklığında(15 °C – 25 °C) muhafaza edilir. Kesinlikle dondurulmamalıdır! Daha sonra size tahsis edilen Babylife temsilcisine teslim edilir ya da Babylife destek hattı aranır. Kordon kanı laboratuvarımıza ulaştığında derhal işlenecektir.